Informatii despre DEEE

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv. 
Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 - referitoare la protectia mediului, OUG 78/2000 - privind regimul deseurilor, in temeiul dispozitiilor art. 10 din H.G 448/2005, privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele: - clientii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta selectiv aceste DEEE;
- colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin puncte de colectare selective puse la dispozitia producatorilor de catre Autoritatile administratiei publice locale care au obligatia potrivit art.5 alin.1 ) din HG 448 /2005 de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a DEEE;

Conform art.11 din OUG nr.5 din 16.04.2015, la furnizarea unui produs nou, la solicitarea cumpărătorului, S.C. Datasoft S.R.L. preia DEEE (Deseuri electrice și electronice) în sistem "unul la unul", în mod gratuit, în aceleaşi condiţii precum cele de livrare a produsului nou, dacă echipamentul este de tip echivalent şi a îndeplinit aceleaşi funcţii ca echipamentul nou furnizat.


Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu doua linii in forma de X.

 

Datasoft se angajeaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra aspectelor legate de functionarea site-ului si a ofertelor acestuia.

Compania va retine datele personale si le va folosi in scopul informarii utilizatorilor privind situatia contului de pe www.datasoft.ro, privind evolutia si starea comenzilor, precum si in evaluarea produselor si serviciilor oferite. Datasoft poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newslettere si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

Datasoft nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul Datasoft poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.

De asemenea, daca utilizatorii nu mai doresc sa primeasca newsletterul www.datasoft.ro, se pot dezabona utilizand linkul din footer-ul newsletterulului Datasoft primit prin email.

Pentru informare, suport sesizari sau reclamatii, ne puteti contacta la adresa office@datasoft.ro.